فرهنگ های فراموش شده(1)
سلام
رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای سالی که در آن هستیم را به عنوان سال فرهنگ و اقتصاد عزم ملی و مدیریت جهادی نام گذاری کردند. برآن شدیم تا در راستای اجرای فرامین رهبرمان قدمی هرچند کوچک برای احیای فرهنگهای زیبای جامعهمان که بعضا در بین مردم کمرنگتر از گذشته شده و یا تقریبا از بین رفته است.
انشاءالله در سلسله مطالبی با عنوان فرهنگهای فراموش شده هر چند وقت، یکی از این فرهنگها را مطرح و یادآوری میکنیم تا شاید برایمان تلنگری شود برای احیای آن فرهنگ در حال فراموشی.انشاءالله
اولین عنوان از این مطالب را اختصای می دهیم به ""سلام کردن""
در فرهنگ ایرانی و اسلامی همیشه وقتی دو نفر به همدگیر می رسیدند و یا به هر شیوهای با یکدیگر روبرو و همکلام می شدند اولین اقدامی که انجام می داند، سلام کردن به همدیگر بود. اما امروزه بعضا دیده می شود که فرهنگ سلام کردن به یکدیگر کمرنگتر شده و کم کم جای خود را به شیوههای دیگری برای ابراز ارادت و احترام داده است.
شکر خدا فرهنگ سلام کردن در شهرمان چندان کمرنگ نشده است و تقریبا مثل زمانهای قدیم مردم به هم سلام میکنند. اما کم و بیش دیده می شود این فرهنگ زیبا با رفتارهایمان رو به کمرنگ شدن می رود.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد کسی به شما رسیده و به جای اینکه ابتدا سلام کند بلافاصله می گوید:چاکریم،مخلصیم، خداقوت و ...
منظور این نیست که از این واژه ها استفاده نکنید؛ خیر. این واژهها برای نشان دادن احترام به همدیگر خوب است اما هیچ چیز نمیتواند جای سلام را پر کند. به نظر شما بهتر نیست که ابتدا به هم سلام کنیم و سپس هرچه خواستیم از این تعارف و عزتها استفاده کنیم؟!
حتی می توانیم فرهنگ سلام کردن را در دادن پیامک به یک دیگر هم وارد سازیم. چه اشکالی دارد در ابتدای پیامکهایمان از سلام استفاده کنیم.
سلام کردن در آغاز سخن به اندازه ای اهمیت دارد که از حضرت رسول(ص) نقل است که اگر کسی پیش از سخن گفتن سلام نکرد جوابش را ندهید و با او سخن نگویید.
سخن را با حدیثی دیگر از پیامبر رأفت و رحمت به پایان می برم. انشاءالله در عمل به این حدیث گهر بار بر دیگران پیشی بگیریم.
قال رسول الله(ص): أولى الناس بالله و برسوله من بدأ بالسلام
رسول خدا (ص ) فرمود: نزدیکترین مردم بخدا و رسولش کسى است که بسلام اغاز گفتار کند.(اصول کافی)
- حفیظی